No sound outputs - music playback

  • sirven
Posted: Thu, 10/11/2007 - 21:00
Hi, I recently installed a M-Audio Delta44 in my computer. When I try to play audio CDs no sounds is coming out. The OS is detecting the card without any problems, eventhough I didn't have installed it with ALSA drivers procedures for new cards. What are the things that I have to do next?

Follow FAQ nº8

  • Pablo
  • 07/11/07
  • Sat, 11/17/2007 - 22:10
Try upgrading libmad (etch repository). It worked for me, I think amarok and kaffeine need it Pablo

Try the envy24control mixer

  • Daniel
  • 05/22/07
  • Sat, 10/13/2007 - 13:12
For Delta cards you should use envy24control on the Sound & Video menu, rather than the Gnome or ALSA mixers. That's why SoundJuicer is playing back so loud, I bet. Totem is the only player with support for MP3 playback in 64 Studio, because it has a licenced Gstreamer plugin. Cheers!

The Amarok player

  • sirven
  • 07/25/07
  • Thu, 10/18/2007 - 04:22
That is correct the envy24control make it works now. I succeded to make Rhythmbox playing when connected to Jack. But I didnt make Amarok, the best player on Linux, giving sound on my card. What could it be. Just not compatible - Thanks.

Audio CD

  • Quentin Harley
  • 05/24/07
  • Thu, 10/11/2007 - 21:06
Which player are you using to play the audio CD's Some players tend to use the hardware play function of the CD/DVD drive, and if it is not connected internally (almost definitely not) you'll get no sound. So let us know and then we can help further.

Audio CD

  • sirven
  • 07/25/07
  • Sat, 10/13/2007 - 03:14
Well. I tried Amarok, Soundjuicer, and Rhythmbox. They all had problems with the CD player and MP3 playback. No sound output except when I connected Soundjuicer in Jack, but the sound was terribly loud.