Help will not authenticate

  • Nate
Posted: Sat, 07/21/2007 - 15:20
hey everyone. I have a very bizzare error on my fresh 32 bit install on my laptop that is a 1.8 celeron M 512 MB memory. ok anytime I click on an "administration" panel in Desktop in the menu I am getting a "You are not allowed to acess the system configuration" instead of a root password prompt. I tried as a regular user in terminal and got the same thing no messages. I tried to sudo as root and got the some thing again but got this message twice in a row then same error: nate@64studio:~$ sudo network-admin (network-admin:6941): Liboobs-WARNING **: There was an unknown error communicating with the backends: Process /usr/share//system-tools-backends-2.0/scripts/SystemToolsBackends.pl exited with status 2 (network-admin:6941): Liboobs-WARNING **: There was an unknown error communicating with the backends: Process /usr/share//system-tools-backends-2.0/scripts/SystemToolsBackends.pl exited with status 2 nate@64studio:~$ any ideas? I should also mention I have updated to the latest test release (I believe it's 2.0 rc4). I really like alot of the new apps.

Liboobs-WARNING

  • cyclick
  • 07/13/07
  • Sun, 07/22/2007 - 15:33
Check this two // error in script: /usr/share/system-tools-backends-2.0/scripts/SystemToolsBackends.pl and in /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.UsersConfig.service /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.TimeConfig.service /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.SMBConfig.service /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.ServicesConfig.service /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.Platform.service /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.NTPConfig.service /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.NFSConfig.service /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.IfacesConfig.service /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.HostsConfig.service /usr/share/dbus-1/services/org.freedesktop.SystemToolsBackends.GroupsConfig.service Regards,

Try this

  • stevea
  • 06/25/07
  • Sat, 07/21/2007 - 16:33
Hello Nate, This sounds like package libnet-dbus-perl is missing. Please check and add from the repository if needed. Steve~

Yep Steve that seemed to be

  • Nate
  • 05/22/07
  • Sat, 07/21/2007 - 17:09
Yep Steve that seemed to be the problem. all is well now except for the scribus issue. I did get the pdf created I needed on abiword alright but would much rather use scribus in the future if you can help me get it fixed. Thanks Nate